Kunder – om vårdmadrassen

Hej! Jag har mycket bra erfarenhet av madrassen. P.g.a. mina ryggbesvär är jag mycket känslig för hur sängen är utformad. Skulle just kassera min säng, men lade på denna madrass istället.Numera sover jag bra hela natten. Fördelen är att man kan variera hårdheten. När jag har mer akut ont, mår jag bäst av att pumpa upp madrassen rätt hårt. Tidigare har jag varit tvungen att sova på golvet i dessa lägen.

Vänliga hälsningar, Elisabeth Anghem, leg. Sjukgymnast

-o-

Hej! Ursäkta att vi har varit dåliga på att utvärdera madrassen som vi testat. Patienten tycker själv att den fungerar bra, hon låg som en prinsessa på den. Personalen upplevde den som mycket bra, bekväm, enkel att sköta. De tyckte att det var ett extra plus för comforten, man blev inte svettig eller onödigt varm. Patienten fick inga trycksår.

Hälsningar, Ewa Wesslau, kommunsjuksköterska, Avdelning Brokö, Signeshus AB.

-o-

Jönköpings kommun

Noterat en förändring till det bättre när det gäller rodnad och trycksår hos patienten. Förflyttning av patienten gick mycket lätt på madrassen och patienten tyckte att komforten var bra.

Leg. sjukgymnast Maria Slotte

-o-

Hej! Min dotter har en svår hudsjukdom, Epidermolysis Bullosa. Den gör att hon lätt får blåsor över hela kroppen av tryck, slag, värme och friktion.

Vi har tidigare haft väldiga problem med att hitta en bra madrass. Men så fick vi prova Er luftmadrass, som äntligen gör det möjligt för oss att få en hel natts sömn. Den fördelar trycket över hela kroppen på Katarina. Så nu kan hon sova utan att få nya blåsor och sår.

Det var väldigt lätt att pumpa upp den så att det kändes skönt att ligga. Nu kan vi pumpa i / släppa ur luft som det passar. Nu har vi äntligen hittat vår madrass och det bästa är att hon inte behöver skiljas ifrån den eftersom den är justerbar. Ju tyngre hon blir desto mera luft pumpar vi bara i.

Tack för att Ni hjälpt oss att få prova denna madrass, som gett oss en bättre livskvalitet!!! Utsövda på morgonen och därmed lättare att tackla alla andra svårigheter hennes sjukdom ger.

Med vänliga hälsningar, S A, TUMBA

-o-

Karlskoga

Jag har haft den i hemmet. Jag har ont i en höft vid viloläige, får ofta ta smärtlindring på kvällen vid sänggående för att få något så när bra sömn. Vaknar ofta när jag vänt mig på sidan på grund av smärta. Jag testade utan värktabletter några kvällar. Jag vaknade på morgonen utan att vara vaken en enda gång på natten. Jag trodde inte det var sant. Alltså mycket positivt. Sedan att man kunde ha lite mera luft under benen, så de kom upp lite högre, var väldigt skönt efter en hel dags spring. Jag har även testat Järvens madrass i hemmet, den med tempurliknande material. Det går inte att jämföra samma dag. Det var som att ligga på ett berg istället. Då var jag tvungen att nästan sätta mig upp för att kunna vända mig.

Viola Broström Poolen, Karlskoga Lasarett

-o-

En vårdtagare boende i Kungsbacka Kommun och tillhör Kungsbacka kommunala hemsjukvård har fått prova vårdmadrassen med mycket gott resultat.

Anledningen till att patienten provade denna madrass var att hon hade haft trycksår i sacrum cirka 2-3 månader trots att hon provat flera olika typer av decubitusmadrasser. Efter att ha använt madrassen i 14 dagar var såret läkt och fint.

Jag som skriver detta arbetar som undersköterska i hemsjukvården och utför dagligen såromläggningar.

Anette Andersson, Kungsbacka Kommun

-o-

Johanneshuset Stockholm

Vi har på Johanneshuset i vår dagliga verksamhet använt madrassen under 3 års tid och är mycket nöjda. Vi kan verkligen rekommendera denna produkt eftersom vi har konstaterat att sår och rodnader på våra patienter läks fortare än vad vi upplevt förut. Ingen av patienterna som legat på madrassen har fått några nya rodnader eller sår. Detta omfattar även de patienter som varit sängliggande och orörliga. Madrassen har, som vi personal upplevt, en rad andra fördelar såsom:

-låg vikt = lättare att handha och lagra

-inga servicekrävande eller bullrande pumpar

-ätta att tvätta och hålla rena

Detta sammantaget gör att vi är väldigt nöjda med denna senaste utveckling inom antidecubitusvården.

Ann-Mari Johansson

-o-

Test av madrassen av scoliospatient, som tidigare vaknat många gånger på natten och har fått gå upp för att sitta eller gå innan hon kunnat lägga sig igen. Haft svårt att sova i annat än två positioner.

Patientens egen utvärdering.

  • inte ont i ryggen på morgonen
  • kan sova på sida, rygg och mage utan värk
  • vaknar inte på natten utav värk

Syster Ann-Mari Johansson

-o-

Rapport från 60-årig MS-sjuk kvinna som inte kan vända sig själv:

Ligger pa rygg i sängen i samma ställning utan att kunna röra mig. Under dagen mycket vätska i ben och fötter, varför jag ligger högt med benen under natten. Ben och fötter dräneras något, dock långt ifrån helt. Med nuvarande madrass (Tempur) upplevs ett obehagligt tryck under låren och i synnerhet på baksidan av underbenen och hälarna.

Test av MM=Mirakel Madrass

Natt 1 – Madrassen upplevdes mycket angenäm. Det mest påtagliga var att inget obehagligt tryck kändes i benen.

Natt 2 – åter en angenäm natt. På morgonen hade all vätska i ben och fötter försvunnit. De hade helt normalt utseende, vilket inte varit fallet på flera år. Under dagen var vätskesamlingen betydligt mindre och vid sänggåendet kunde konstateras att ben och fötter bara var hälften så svullna som de brukar vara.

Natt 3 – Lika angenäm utan obehagligt tryck. Fötter och ben smala vid uppvaknandet. Under dagen minskad vätskesamling. Ytterligare en positiv faktor denna dag är att den besvärliga värken i ben och framför allt fötter, som regelbundet inträder på eftermiddagen och varar resten av dagen, i stort sett lyst med sin frånvaro.

Skickar några anteckningar angående madrassen. Tyvärr är den säng jag har nu inte så bra. Jag kan inte få upp benen tillräckligt. Madrassen i sig är dock underbar. Efter första testet av madrassen ett par veckor med positivt resultat, återgick jag till min nuvarande ”trögskumsmadrass”. Trycket på undersidan av benen var lika obehagligt som tidigare, svullnaden i ben och fötter med åtföljande värk och sprängningar återkom och gick inte tillbaka under natten. Efter en dryg månad har jag fått en ny säng. Noteras kan att den nya sängens konstruktion inte medger lika högt benläge som var fallet med den säng som användes i första testet av madrassen.

Natt 1 Underbart. lnget obehagligt tryck.

Natt 2-10 Dito.

UIla Kempff

-o-